Varna uporaba eteričnih olj

 

etericna olja varna uporabaVarna uporaba eteričnih olj je zelo pomembna. Eterična olja so 70-100 krat bolj koncentrirana od sušenih zelišč. 1 kapljica lahko vsebuje več kilogramov ali ton rastline, zato moramo z njimi ravnati spoštljivo.

 

 

Preberi več


 

Zdravo hujšanje - izguba kilogramov zagotovljena!

 

hujsanjeGlede na dejstva, da je 100 milijonov Američanov (v Sloveniji že 20 odstotkov otrok), bodisi predebelih ali s prekomerno telesno težo in da je novoletna resolucija številka ena za večino od nas izguba teže, je ena izmed najbolj presenetljivih točk o izgubljanju kilogramov ta, kako enostavno to je. Pa vendarle ni preprosto enostavno. Z drugimi besedami, medtem ko biokemična načela, ki sodelujejo pri izgubi telesne maščobe, niso zapletena v teoriji, so v praksi koraki več kot težavni.

Preberi več


 

Cink - odlična zaščita proti sepsi

 

ostrigeNedavna študija je pokazala, da cink učinkovito uravnava človekov imunski odziv v primeru pojava sepse. Sepsa je sistemska bolezen, ki jo povzročajo patogeni mikroorganizmi in njihovi toksini v krvi in drugih tkivih ter izzivajo obrambo imunskega sistema s kliničnimi znaki kot hipertermija, tahikardija, tahipneja, levkocitoza ali levkopenija. Sepsa se torej lahko pojavi pri pacientih, okuženih z raznimi mikrobi, in je na intenzivni negi pogost vzrok smrti, še zlasti pri starejših.

Preberi več


 

Vitamin D krči fibroidni tumor maternice

 

vitamin dPomembno: Vitamin D je tako pomemben za človeško telo, da ima svoje celične receptorje in je bolj podoben homronu. Vsako leto približno 200.000 žensk prestane kirurški poseg (podatek za ZDA), ki vključuje odstranitev njihove maternice, zaradi rasti ne-rakavih tumorjev znanih kot fibroidni tumor maternice, ki se pogosto pojavijo okoli stene maternice. Vendar pa je nova študija objavljena na spletu v journal Biology of Reproduction ugotovila, da vitamin D lahko učinkovito zmanjša velikost obstoječih fibroidnih tumorjev in lahko celo pomaga preprečiti njihovo tvorjenje.

Preberi več


 

Študija klinike Mayo: Kaj uničuje možgane in kaj jih zdravi

 

mozganiKateri organ v vašem telesu je najbolj zamaščen? Ne, to ni vaš trebuh, pa čeprav morda z njim niste najbolj zadovoljni. Daleč največjo količino maščob od vseh sestavnih delov našega organizma vsebujejo naši možgani, in sicer kar 60 %. Zato ni nič čudnega, da so možgani najbolj zdravi in zadovoljni, če telo dan za dnem dobiva primerno velike količine maščob. S tem seveda ni mišljena mastna procesirana hrana, pa tudi ne jedi, ocvrte v velikih količinah oksidiranega rastlinskega olja, transmaščobe in vsaka stvar, ki transmaščobe vsebuje, ali nasploh karkoli, kar ni živilo naravnega porekla in ni zraslo v Naravi, pač pa je bilo narejeno v tovarni.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.