Glukozno-fruktozni sirup: Moti normalno delovanje možganov

 

glukozno fruktozni sirupUporaba glukozno-fruktoznega sirupa (GFS) je že dolgo bila povezana z  zamaščenimi jetri in žilami, diabetesom  in vse večjo prekomerno težo, sedaj je pa nova študija preiskovala učinke GFS-ja na možgane. GFS je poceni sestavina, ki jo dodajajo v hitro hrano in gazirane pijače ter je 6-krat slajši od sladkorja, pridobljenega iz sladkornega trsa. 

Preberi več


 

Študija: Celice komunicirajo in sprejemajo skupne odločitve

 

celicaSosednje celice si izmenjujejo informacije s pomočjo kemičnih signalov. Še več, po komunikaciji odločitev o tem, kaj bodo počele, sprejmejo skupaj, kaže nova študija.

 

 

Preberi več


 

Študija klinike Mayo: Kaj uničuje možgane in kaj jih zdravi

 

mozganiKateri organ v vašem telesu je najbolj zamaščen? Ne, to ni vaš trebuh, pa čeprav morda z njim niste najbolj zadovoljni. Daleč največjo količino maščob od vseh sestavnih delov našega organizma vsebujejo naši možgani, in sicer kar 60 %. Zato ni nič čudnega, da so možgani najbolj zdravi in zadovoljni, če telo dan za dnem dobiva primerno velike količine maščob. S tem seveda ni mišljena mastna procesirana hrana, pa tudi ne jedi, ocvrte v velikih količinah oksidiranega rastlinskega olja, transmaščobe in vsaka stvar, ki transmaščobe vsebuje, ali nasploh karkoli, kar ni živilo naravnega porekla in ni zraslo v Naravi, pač pa je bilo narejeno v tovarni.

Preberi več


 

Raziskava: Snovi, ki nižajo IQ otroka

 

ftalati  otrociRaziskava znanstvenikov Univerze Columbia je opozorila na kemikalije, ki nas obdajajo vsak dan in ki že v času nosečnosti vplivajo na IQ otroka. Rizično je prvo tromesečje.

 

 

Preberi več


 

Ošpice prenašajo cepljeni, potrjujejo vladni raziskovalci

 

ospice cepljenje

Izjemna študija razkriva, da se cepljeni posamezniki lahko ne samo okužijo z ošpicami, temveč jih tudi širijo na druge cepljene – s tem dvakratno izpodbija, da imata dve dozi OMR cepiva “99% učinkovitost”, kot se pogosto trdi.

 

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.