Aditivi povzročajo hiperaktivnost otrok

 

aditiviPrehranski dodatki, kot so ugotovili britanski znanstveniki, lahko povečajo intenzivnost hiperaktivnosti pri otrocih. Aditive ali prehranske dodatke prehranskim proizvodom dodajajo, da podaljšajo trajnost izdelkov, da izboljšajo okus, barvo in izgled.

 

 

Britanska ustanovaFood Standards Agency (FSA), ki določa merila za hrano, je v medicinskem časopisu The Lancet objavila rezultate raziskave, ki je odkrila povezavo med prehranskimi dodatki in hiperaktivnostjo otrok.

aditivi-hiperaktivnost

Raziskavo so opravili na 153 otrocih starih 3 leta in 144 otrocih starih 8 let. Prvi skupini otrok, ki so jih izbrali naključno, so dali piti tekočino s prehranskimi dodatki, drugi pa navaden sadni sok. Opazili so, da so se otroci, ki so pili tekočino s prehranskimi dodatki vedli impulzivno, izgubili pa so tudi koncentracijo.

Avtor: B.J.

Vir: www.vizita.si

 

Celoten članek lahko preberete na tej povezavi

 

 Foto: Kozzi

 

 Preberite še:

- Nevarni aditivi v žvečilnih gumijih

- "Ni nam vseeno" - Projekt, ki razkriva, kateri aditivi se nahajajo v prehranskih izdelkih

- Obvezna oprema pri nakupovanju

 

 

 

 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.