Prehranska terapija

prehranska terapijaPrehranska terapija združuje znanost z naravno medicino in zdravi brez zdravil. Ukvarja se s telesom kot celoto in išče vzroke za težave in ne le simptomov, kot je to pri tradicionalni medicini. Prehranska terapija temelji ne znanosti, da je bolezen posledica prehranskih nepravilnosti v naši prehrani, ki se kopičijo v daljšem časovnem obdobju. Telo ima prirojeno inteligenco in sposobnost, da se pozdravi samo, če mu damo primerno hrano. 

Preberi več


 

Kiropraktika

 

KiropraktikaKiropraktika je veja alternativne medicine, s poudarkom na diagnosticiranju, zdravljenju in preprečevanju motenj skeletnomišičnega sistema, predvsem hrbtenice. Kiropraktika predpostavlja, da te motnje vplivajo na celoten organizem preko delovanja na živčni sistem. Osnovna ideja kiropraktike je ta, da ima telo sposobnost samozdravljenja, ter da sta zgradba telesa (predvsem zgradba hrbtenice) in njegovo delovanje med seboj povezani - cilj kiropraktike je torej vzpostavljanje ravnovesja med zgradbo in delovanjem.

Preberi več

 

Aleksandrova tehnika

 

aleksandrova tehnikaAleksandrova tehnika je preprosta metoda, s katero preobrazimo naš um in telo, da lahko izboljšamo gibanje, telesno držo, ravnotežje in koordinacijo. To je veščina uporabe telesa v gibanju in v statičnih položajih na način, da v njem ne ustvarjamo stresa, napetosti, zakrčenosti.

Preberi več

 

Manualna medicina

 

manualna medicinaManualna medicina je posebna osteopatska tehnika zdravljenja, ko zdravnik, manualni terapevt, s posebnimi prijemi na vretenca, sklepe ali mišice ustvarja pogoje, da se oboleli del vrne v prvotno stanje. Manualna medicina je že dolgo poznana. Že Hipokrat je v svojih knjigah opisoval zdravljenje bolečin v sklepih in hrbtenici s posebnimi ročnimi prijemi. V zadnjih desetih letih pa se je zdravljenje hrbtenice brez operacije ali zdravil v svetu zelo razvilo.

Preberi več

 

Meditacija

 

meditacijaMeditacija je disciplina, ki uporablja kontrolirano dihanje in mentalno osredotočanje ali tehnike vizualizacije, z namenom doseči globoko in dolgotrajno sprostitev. Meditacija se običajno izvaja v sproščenem položaju in v mirnem okolju in je bolj učinkovita takrat, ko meditacijo izvajamo redno. Meditacija ima dokazano pomirjevalen učinek in se dostikrat prakticira, da ublaži posledice stresa in hitrega tempa življenja.

Preberi več

 

Fizioterapija

 

fizioterapijaFizioterapija je zdravljenje bolezni ali poškodb in njihovih posledic s fizičnimi metodami in sredstvi (fiziatrija). Ukvarja se z vzpostavljanjem, vzdrževanjem in krepitvijo zdravja ter funkcionalnosti gibalnega sistema pri človeku. Fizioterapija ohranja ali obnavlja gibljivost sklepov, krepi mišice, preprečuje kontrakture mišic, povečuje preskrbo s krvjo, zmanjšuje edem in lajša bolečine. Fizioterapija je namenjena čim hitrejši rehablilitaciji in mnogo bolj pospešuje okrevanje kot samo počitek.

Preberi več

 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.