Či Gong

 

qi gongČi gong (tudi Chi gong ali Qigong ali Chi kung) je starodavna kitajska zdravilna tehnika, ki je sestavljena iz enostavnih počasnih gibov. Namen gibov je spodbuditi kroženje življenjske energije či (chi ali qi) v človeškem telesu.

 

 

Preberi več


 

Tai Chi

 

Tai ChiStarodavna in cenjena veščina tai chi temelji na 'močnih in plemenitih' vajah za telo in dušo. Njegovi skladni in kontinuirani gibi sprostijo naše mišice, povečajo gibčnost in boljšajo koordinacijo. Ker deluje pomirjujoče in se osredotoča na um, hkrati blaži tudi napetost.

Preberi več

 

Reconnective healing - zdravljenje s ponovno povezavo

 

reconnectionZdravljenje s ponovno povezavo je oblika zdravljenja, ki se je tukaj na tem planetu pojavila povsem na novo. Ponovno nas poveže s celovitostjo vesolja in našega bitja ter s tem, kdo smo. Z novim naborom zdravilnih frekvenc in morebiti tudi s povsem novo pasovno širino naj bi nas ponovno povezala z vesoljem in našo čisto esenco. Resničnost njenega obstoja se je jasno pokazala tako v praksi kot v znanstvenih laboratorijih.

Preberi več

 

Avtogeni trening

 

avtogeni treningAvtogeni trening je sprostitvena tehnika, ki jo je razvil in leta 1932 objavil nemški psihiater J. H. Schultz. Tehnika vključuje vsakodnevno izvajanje seans, ki trajajo okrog 15 minut, običajno zjutraj, opoldne in zvečer. Med vsako seanso izvajalec ponovi skupek vizualizacij, ki sprožijo stanje sproščenosti. Avtogeni trening je pravzaprav preprosta oblika samohipnoze, v kateri sami postavimo jasen cilj ali nalogo. Vključuje smiselno zaporedje vaj za umiritev duha, ki postopoma privede do vedno globlje samohipnoze.

Preberi več

 

Hipnoza

 

HipnozaHipnoza je stanje zavesti (večkrat definirano kot alfa stanje), kadar je oseba večinoma zelo sugestibilna in je takrat možno osebo tudi privesti do stanj, ki bodo spremenila njeno kasnejše vedenje. Beseda hipnoza izvira iz besede hipnos, ki pomeni spanje, je pa tudi grški bog spanja. Hipnoza se uporablja tudi v sodobni medicini (operiranje brez anastezije) in v terapevtske namene.

Preberi več

 

Psihoterapija

 

psihoterapijaPsihoterapija ali osebno svetovanje s psihoterapevtom, je nameren medosebni odnos, ki ga uporabljajo psihoterapevti za pomoč pacientom pri premagovanju različnih težav. Težave pri pacientu se v glavnem nanašajo na nezadovoljstvo pri samemu sebi zaradi družinskih vzorcev, doživetij iz otroštva in travm oz. dogodkov iz preteklosti, kateri so močno vplivali na stanje pacienta v katerem je.

Preberi več

 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.