Hidroterapija


hidroterapijaHidroterapija je uporaba vode v medicinski in zdravilski terapiji. Voda je lahko v obliki pare, tekočine ali ledu in se uporablja tako znotraj kot tudi zunaj telesa. Namen terapije je revitalizirati, vzdrževati in povrniti zdravje organizmu. Hidroterapija vključuje savne, parne kopeli, jacuzzi, sedeče kopeli, podvodne masaže, talasoterapije, turške kopeli,…

 

Preberi več


 

Vakuumska terapija

 

vakuumska terapijaVakuumska terapija je starodavna kitajska tehnika, pri kateri se kozarci imenovani ventuze položijo na telo, v  ventuzah se nato zniža pritisk z vročino ali prisesanjem, z namenom, da se v ventuze povleče koža in vrhnje mišično tkivo. Ventuze se položijo na določene akupunkturne točke, prav tako pa tudi na dele telesa, kjer se pojavlja bolečina. Ponavadi se ventuze polagajo na hrbet, zaradi enostavnejše uporabe ventuz. Pogostokrat se vakuumska terapija uporablja po akupunkturi.

Preberi več

 

EFT (Emotional Freedom Techniques)


EFTEFT (Emotional Freedom Techniques), je metoda, ki je namenjena individualni, skupinski, laični ali strokovni uporabi kot orodje, ki naj bi pomagalo pri razreševanju neprijetnih čustvenih in s tem povezanih telesnih težav, ter pri doseganju želenih ciljev ali preseganju s tem povezanih težav. Temelji na domnevi, da je vzrok za vsa negativna čustva motnja v telesnem energijskem sistemu.

Preberi več

 

Budistična meditacija

 

budisticna meditacijaIzvorno ime za budistično meditacijo je palijska beseda bhavana, ki pomeni nego zavesti. Budovo učenje ni nekaj tujega, ampak nam je blizu in je zaradi človeškega uma, ki je izvor vsega dobrega in slabega, skupno vsemu človeštvu. Prvi stavek Dhammapade, enega najlepših budističnih tekstov, pravi takole: "Misel vodi vse stvari, misel jih rodi in oblikuje." Gre za to, da se obrnemo navznoter, v raziskovanje svojega lastnega uma, saj se bodo le z notranjimi spremembami, zgodile tudi zunanje spremembe.

Preberi več

 

Shiatsu masaža

 

shiatsu masažaSiatsu masaža spada k tradicionalni japonski kampo medicini. Služi sprostitvi in boljšemu počutju, s pritiski s prsti na akupresurne točke izvajalci z natezanjem udov, gnetenjem, sproščanjem zategnjenih mišic in podpiranjem šibkih področij uravnovešajo telesno energijo. Priporočljiva je pri stresnih čustvenih stanjih, pri sproščanju napetosti in za umirjanje živčnega sistema.

Preberi več

 

Postenje

postenjePostenje je prostovoljna bolj ali manj popolna krajša ali daljša vzdržnost od hrane. Pri večini strogih postov velja, da lahko uživamo samo čisto vodo ali precejen in razredčen sadni ali zelenjavni sok. Postenje lahko traja, dokler je v telesu dovolj hranljivih rezerv za vzdrževanje življenja in normalno delovanje vseh vitalnih funkcij. Dandanes obstajajo številne oblike posta, ki ne dovoljujejo le uživanja pijač, temveč tudi jedi. Uživamo lahko le energijsko revno hrano, ki je izbrana tako, da kar najmanj obremenjuje prebavo.

Preberi več

 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.