Knajpanje

knajpanjeSebastian Kneipp je bil nemški duhovnik, ki je dal ime zdravljenju z vodo in je utemeljitelj Kneippovega zdravljenja. Kneipp je razvil naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, prehrane in zdravljenje z blago delujočimi rastlinami in vodo. Zeliščne kopeli delujejo prek fizikalnih dražljajev tople in hladne vode in tudi prek dodanih rastlinskih sestavin.

Preberi več


 

Zdravljenje z zvokom

zdravljenje z zvokomZvok je v katerikoli obliki vir energije in spreminja elektromagnetna polja in impulze v ljudeh in okolju. To pomeni, da pri neravnovesju v telesu (bolezenski znaki) lahko z kombinacijo zvokov obnovimo porušeno homeostazo, olajšamo bolečine in sprožimo zdravljenje.

Preberi več

 

Bachove cvetlične esence

bachove cvetlicne esenceCvetno zdravljenje je ena od vej zdravilstva, ki preučuje delovanje in uporabo cvetnih pripravkov, od katerih so najbolj poznani Bachovi cvetni pripravki, oziroma Bachove kapljice. Ta način zdravilstva je razvil dr. Edvard Bach  tridesetih letih prejšnjega stoletja. Pri ljudeh se ti pripravki uporabljajo predvsem pri vsakodnevnih čustvenih in duhovnih stanjih kot so strah, neodločnost, nespečnost, utrujenost,... poleg tega se lahko uporabljajo tudi pri stresu.

Preberi več

 

Kolonhidroterapija

 

kolonhidroterapijaKolonhidroterapija je biološko usmerjena terapevtska tehnika izpiranja črevesja v kombinaciji z masažo trebuha. Kolonhidroterapija ni metoda zdravljenja, ampak je pomoč telesu, da iz črevesja izloči strupene snovi. Tako spodbudimo njegovo delovanje in preprečimo nastanek bolezni.

Preberi več

 

Tibetanska masaža

 

tibetanska masaza ku njeTibetanska masaža (Ku Nje) je del tradicionalne tibetanske medicine, ki skupaj z indijsko ajurvedo in tradicionalno kitajsko medicino spada med najstarejše medicinske sisteme na svetu. Prvotna podlaga tibetanske medicine je bila tibetanska tradicija bon, ko pa je kralj Songtsen Gampo v 7. stoletju pripeljal še medicinske strokovnjake iz Indije, Perzije in Kitajske, je nastal kompleksen sistem medicine.

Preberi več

 

Akupresura

 akupresuraAkupresura (iz »akupunktura« in »pritisk«) je starodavna umetnost zdravljenja z uporabo prstov, pri kateri pritiskamo na določene točke na telesu, kar stimulira telesne samo-zdravilne sposobnosti. Akupresuro so pred več kot 5.000 leti razvili v Aziji. Z uporabo moči in občutljivosti prstov akupresura učinkovito lajša s stresom povezane težave in je idealna za krepitev imunskega sistema. Akupresura zmanjšuje napetost, povečuje prekrvavitev ter zmanjšuje bolečino.

Preberi več

 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.