Zdravljenje z bioenergijo

 

bioenergijaBioterapija ali zdravljenje z bioenergijo je način zdravljenja s polaganjem rok na telo in magnetno močjo. Ta teorija predvideva, da ima vsak človek ima v sebi neko življenjsko energijo , t.i. bioenergijo. To je čista energija, ki uravnava vse biološke in kemične procese v telesu. Stres, psihološke in čustvene travme, naše okolje ali celo naše misli lahko ustvarijo neravnovesje v človekovem energetskem polju.

 

Pravzaprav lahko vsak notranji ali zunanji dražljaj vpliva na bioenergetsko polje in s tem povzroči umske, emocionalne in fizične simptome.  Oseba je zdrava, ko ima uravnovešen energijski potencial. Del tega energetskega potenciala je tudi avra, energetsko magnetni plašč okoli telesa in je odraz naše življenjske energije. Stanje imunskega sistema zdravilec preveri s slikanjem avre s pomočjo posebne kamere.

 

Bioenergetik ima sposobnost, da s polaganjem rok vpliva na pretok energije v telesu in dovaja bioenergijo na tisti del telesa, kjer je potrebna in jo odvzema tam, kjer nastane presežek energije. Tako vpliva na ravnovesje energijskega potenciala v telesu in mu dovede toliko bioenergije, da lahko telo samo nadaljuje s procesom zdravljenja.

 

Bioterapija naj bi bila primerna za vse tipe bolezni, saj krepi imunski sistem, ki je odgovoren za zdravstveno stanje bolnika. Terapije se večinoma izvaja v skupini, možne pa so tudi individualne terapije. Pri zdravljenju s to tehniko je poudarek tudi na zdravi prehrani, telesni aktivnosti, gibanju na svežem zraku in življenju s čim manj stresa.

 

Vir: Wikipedija

 

 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.