Raziskava: Snovi, ki nižajo IQ otroka

 

ftalati  otrociRaziskava znanstvenikov Univerze Columbia je opozorila na kemikalije, ki nas obdajajo vsak dan in ki že v času nosečnosti vplivajo na IQ otroka. Rizično je prvo tromesečje.

 

 

 

Če je plod še pred rojstvom izpostavljen kemikalijam oziroma ftalatom, ki jih uporabljamo v naših domovih, bo njegov inteligenčni kvocient v obdobju šolanja nižji. Tako piše v študiji objavljeni v reviji Plos One, kjer opozarjajo predvsem na škodljive ftalate, ki jih najdemo v plastičnih posodah, dišavah, šminkah, lakih za lase, lakih za nohte, v nekaterih milih in tako dalje.

 

 

Študijo so opravili strokovjaki z Univerze Columbia, ki so pred časom v študiji že dokazali vpliv ftalatov na nerojenega otroka in na kasnejši razvoj astme. Tokrat so spremljali 328 nosečnic in nato njihove otroke do dopolnjenga sedmega leta, ko so opravili IQ test.

Avtor: Ansa, A.Š.

Vir: www.zurnal24.si

 

Celoten članek lahko preberete na tej povezavi.

 

 

 

 

 

 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.