Ošpice prenašajo cepljeni, potrjujejo vladni raziskovalci

 

ospice cepljenje

Izjemna študija razkriva, da se cepljeni posamezniki lahko ne samo okužijo z ošpicami, temveč jih tudi širijo na druge cepljene – s tem dvakratno izpodbija, da imata dve dozi OMR cepiva “99% učinkovitost”, kot se pogosto trdi.

 

 

 

Ena izmed temeljnih napak pri razmišljanju o učinkovitosti cepiva proti ošpicam je, da se prejetje cepiva ošpice-mumps-rdečke (OMR) enači z bona fide imuniteto proti tem patogenom. Dejansko se pogosto trdi, [i] da je prejetje dveh odmerkov OMR cepiva “99% učinkovito pri preprečevanju ošpic,” kljub obsežnim protislovnim dokazom iz epidemiologije in kliničnim izkušnjam [ii].

To napačno mišljenje je privedlo tako javnost, medije in vlado, da pripisujejo izvor  izbruhov ošpic, tako kot ta, o katerem so pred kratkim poročali v Disneylandu [iii], necepljenim, čeprav se je 18% primerov ošpic pojavilo prav med cepljenimi proti ošpicam. Težko je trditi, da je cepivo “99% učinkovito.” Da cepivo očitno ne deluje, kaže tudi dejstvo, da CDC sedaj zahteva dva odmerka. Vendar se že razmišlja o tretjem odmerku [iv].

Težave, ki spremljajo nedelujoče OMR cepivo, segajo še globlje. Najprej prinašajo velika zdravstvena tveganja (več kot 25, ki smo jih našteli tukaj: nevarnosti OMR cepiva [v], vključno s povečanim tveganjem za avtizem, za katerega je nadrejeni CDC znanstvenik priznal, da ga je njegova agencija prikrivala. Drugič, ne samo, da OMR cepivo dosledno ne podeljuje imunosti [vi], temveč celo tisti, ki so bili “imunizirani” z dvema odmerkoma OMR cepiva, še vedno prenašajo okužbo na druge; fenomen, o katerem nihče ne poroča v naglici obtoževanja necepljenih ali minimalno cepljenih za izbruh.

OMR cepljeni še vedno lahko širijo ošpice

Lansko leto je bila objavljena pionirska študija v reviji Klinične Infekcijske Bolezni, katere avtorstvo vključuje znanstvenike zaposlene na Uradu za Imunizacijo,  New York City oddelek za Zdravje in mentalno higieno ter Nacionalni center za imunizacijo in respiratorne bolezni, Center za nadzor bolezni in preventivo (CDC), Atlanta, Ga. Študija je preverila dokaze izbruha ošpic v New Yorku iz leta 2011, kjer so posamezniki s predhodnim dokazom o cepljenju proti ošpicam in cepilno imunostjo bili ravno tako lahko okuženi z ošpicami in so tudi sami okužili druge z njimi (sekundarni prenos).

Ta ugotovitev je celo vzbudila pozornost “mainstream” medijskih poročanj, kot recimo ta članek na Sciencemag.org iz Aprila 2014 naslovljen “Izbruh ošpic prvič sledljiv do popolnoma cepljenega bolnika [vii].”

Pionirska študija z naslovom “Izbruh ošpic med osebami z predhodnim dokazom imunosti, New York City, 2011“ [viii] priznava, da “Ošpice se lahko pojavijo med cepljenimi posamezniki, vendar sekundarni prenos s takih posameznikov ni bil dokumentiran”.

 

Da bi ugotovili, ali se posamezniki cepljeni proti ošpicam lahko okužijo in prenašajo okužbo na druge [ix], so ocenili domnevne primere in stike, ki so bili izpostavljeni izbruhu ošpic leta 2011 v NYC. Osredotočili so se na enega pacienta, ki je prejel dva odmerka cepiva proti ošpicam, ter ugotovili, da:

“Od 88 stikov so bili potrjeni štirje sekundarni primeri, ki so ali prejeli dva odmerka cepiva proti ošpicam ali pa imeli pretekla pozitivna IgG protitelesa za ošpice. Vsi primeri so bili laboratorijsko potrjeni za ošpično okužbo, za klinične simptome konsistentne z ošpicami in visoko avidnost IgG protiteles značilnih za sekundarni imunski odziv”.

Njihov izjemen zaključek:

“To je prvo poročanje o prenosu ošpic iz dvakrat cepljenega posameznika. Klinična slika in laboratorijski podatki o indeksu so bili značilni za ošpice pri naivnem posamezniku (tj. ki še ni bil v stiku z virusom al i cepivom). Sekundarni primeri so imeli močne anamnestične protitelesne odzive. Ni prišlo do terciarnih primerov kljub številnim kontaktom. Ta izbruh poudarja potrebo po temeljiti epidemiološki in laboratorijski preiskavi domnevnih primerov ošpic, ne glede na status cepljenja”.

Ali ste sledili? Dvakrat cepljena posameznica, iz newyorškega izbruha ošpic, je med drugimi prenesla ošpice na štiri stike, dva od teh sta dobila dvojni odmerek OMR cepiva in sta imela predhodne predvidoma zaščitne IgG rezultate protiteles za ošpice.

Ta fenomen cepljenih z OMR cepivom, ki okužijo druge cepljene z OMR cepivom, so zdravstvene ustanove in mediji ignorirali. Ta podatek potrjuje možnost, da so se med izbruhom ošpic v Disney-u predhodno cepljeni (kdorkoli od znanih 18% okuženih)  okužili ali pa že prenašali cepilni virus in tako prenesli ošpice tako na cepljene kot necepljene.

Prenehajte valiti krivdo neučinkovitega cepiva na necepljene

Nauk te zgodbe je, da ne moremo kriviti staršev, ki ne cepijo, za obolevnost in smrtnost nalezljivih bolezni, ko pa cepljenje ne daje imunosti in ne preprečuje, da bi cepljeni okužili druge. Dejansko so se izbruhi po odpovedi cepiva in prenosu cepilnega virusa v 99% precepljeni populaciji  pojavljali že desetletja, kar lahko poglobljeno preučite v našem nedavnem članku: “Disney izbruh ošpic: Mišja past nevednosti” [x].

Poleg tega so ti znanstveniki iz CDC in NYC Urada za imunizacijo prepoznali potrebo po “temeljiti epidemiološki in laboratorijski preiskavi domnevnih primerov ošpic ne glede na cepilni status”, tj. preiskovalci morajo neučinkovitost cepiva in okužene polno cepljene posameznike izločiti kot krivce za izbruh ošpic.

Vsakič, ko izbruhnejo ošpice, se danes vali krivdo na necepljeni del prebivalstva, ki postane “žrtveno jagnje”, mediji in/ali zdravstvene ustanove poročajo o izbruhu, kot da je bilo dokazano, da so oboleli premalokrat ali sploh necepljeni – največkrat brez zadostnih dokazov, ki bi podprli te trditve.

Jasno je, da morata obe strani razprave o cepivih pogledati na situacijo skozi objektiv dokazov [xi] in ne skozi samooklicano znanost oziroma zgovarjanje na avtoriteto. 


Viri in povezave:

[i]   http://www.cdph.ca.gov/Pages/NR15-008.aspx 

[ii]  http://www.greenmedinfo.com/blog/measles-and-measles-vaccines-14-things-we-consider 

[iii] http://www.greenmedinfo.com/blog/disney-measles-outbreak-mousetrap-ignorance 

[iv] http://www.nvic.org/NVIC-Vaccine-News/January-2015/measles-in-disneyland-third-mmr-shot-and-vaccine.aspx 

[v] http://www.greenmedinfo.com/anti-therapeutic-action/vaccination-mumps-measles-rubella-mmr

[vi] http://www.greenmedinfo.com/blog/2013-measles-outbreak-failing-vaccine-not-failure-vaccinate1

[vii] http://news.sciencemag.org/health/2014/04/measles-outbreak-traced-fully-vaccinated-patient-first-time 

[viii] http://cid.oxfordjournals.org/content/58/9/1205.long 

[ix] http://www.greenmedinfo.com/article/there-evidence-measles-vaccine-recipients-can-shed-measles-vaccine  

[x] glej 3

[xi]  http://www.greenmedinfo.com/guide/health-guide-vaccine-research

Avtor: Sayer Ji

 

Vir: Civilna iniciativa za prostovoljno cepljenje

 

 Foto vir: Medicaldaily.com

 

 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.